2024. július 23. Lenke
Szigorítaná a lincselés büntethetőségét a Mi Hazánk Mozgalom
minap.hu
|
2018. november 26. 17:54
|
frissítve: 2018. november 28. 11:32
A lincselés büntetésének törvényi szigorítását kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom. Pakusza Zoltán, a párt cigányügyi kabinetjének elnöke, és Pasztorniczky István, a párt megyei közgyűlési képviselője hétfői, miskolci sajtótájékoztatóján arra is rákérdezett: vizsgálják-e a szülők felelősségét az encsi lincselési kísérlet kapcsán?

mihazank_sajtaj_20181123_4.jpg

Mint ismert, nemrégiben brutálisan összevertek egy 52 éves asszonyt Encsen, miután az elgázolt egy, a kocsija elé lépő kislányt. Az autót vezető nő azonnal megállt, hogy segítséget nyújtson, az elgázolt gyermek rokonai azonban rátámadtak, súlyosan bántalmazták, kocsiját is megrongálták. A nőt végül a helyiek és a kiérkező rendőrök szabadították ki, de később is őrizni kellett a lakását, mivel életveszélyes fenyegetéseket kapott.

Tizenkét évvel ezelőtt történt, hogy Szögi Lajos tanár Olaszliszkán a kocsijával elsodort egy kislányt. Ő is megállt, hogy megnézze, nem esett-e baja a gyereknek, a  hozzátartozók azonban rátámadtak, majd a gyermekei előtt halálra verték.

mihazank_sajtaj_20181123_3.jpg

Pasztorniczky István, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlési képviselője a hétfői, miskolci sajtótájékoztatón arról szólt, az encsi esetnél, amikor felügyelet nélkül hagyott gyermeket ér baleset, felmerül a szülők felelőssége, ezért a megyei rendőr-főkapitánysághoz, illetve az encsi gyermekvédelmi szolgálathoz fordult, hogy megtudja, tettek-e a hatóságok hivatalból lépéseket az ügyben.

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom cigányügyi kabinetjének elnöke elmondta: benyújtottak egy törvénymódosító javaslatot, amiben kezdeményezik, hogy a lincselés önállóan szerepeljen a Büntető Törvénykönyvben. A héten dönt a Parlament szakbizottsága, napirendre veszik-e a javaslatot.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat