2024. július 23. Lenke
Egészségkosár - az Idősek Tanácsától
minap.hu
|
2018. november 29. 14:52
|
frissítve: 2018. november 30. 16:27
Egészségkosár címmel indított útjára rendezvénysorozatot az Idősek Tanácsa Miskolcon. Az első előadás témája a téli egészség és az influenza volt. Több mint száz idős korú hallgatta Dr. Felszeghi Sára főorvos, egyetemi docens előadását a Miskolci Csodamalom Bábszínházban, aki azt is kiemelte: az influenza elleni oltás életet menthet.

egeszsegkosar_181128_ja_25.jpg

Az egészségfejlesztés arról szól, hogy minden nap egy kicsit többet teszünk, mint tegnap. Az öregedés folyamata nem 60 évesen kezdődik, hanem a szervezetünk már 30 éves korunk után öregszik. Hogy milyen lassan vagy gyorsan, azt mindenki saját maga alakítja mozgással, táplálkozással, pozitív gondolkodással. Nem arra kell büszkének lennünk, hogy hány gyógyszert szedünk, hanem, hogy hányat nem – hangsúlyozta Dr. Felszeghi Sára főorvos, egyetemi docens a téli egészség és az influenza témakörében tartott előadásában az Idősek Tanács által szervezett Egészségkosár rendezvénysorozat első előadásán.

A Salkaházi Sára Program alapvetően kulturális és szórakozási lehetőséget kínál a miskolci időseknek. Az Egészségkosár rendezvénysorozat keretében szervezett előadások azonban az egészség megőrzésére, az egészség fejlesztésére összpontosítanak és az aktív életre sarkallnak. Évszakonként aktuális egészségügyi témában hívjuk majd az időseket Miskolc egy-egy előadótermébe, ahol egyúttal be tudjuk azt is mutatni, hogy milyen fejlesztések, felújítások valósultak meg a városban – nyitotta meg a rendezvényt Kiss János alpolgármester, az Idősek Tanácsa elnökeként utalva arra, hogy miért éppen a bábszínház megújult nagytermében tartják a rendezvényt.

egeszsegkosar_181128_ja_9.jpg

Az Egészségkosár előadásain kívül további rekreációs programok várják 2019-ben a miskolci szépkorúakat az Idősek Tanácsa szervezésében. Ilyen például a vízi torna, amelyet hétvégenként két csoportban kerül megszervezésre. Ugyancsak évszakonként indulnak majd könnyedebb túrák is a Bükkben a Miskolci Helyiipari Természetbarát Egyesület támogatásával.

egeszsegkosar_181128_ja_29.jpg

A téli egészségmegőrzés együtt jár az influenza elleni küzdelemmel is. Az influenza elleni oltás az idősek számára ingyenesen hozzáférhető. A betegség elkerülése pedig egy-egy szövődmény kialakulásának megelőzésével életet menthet – foglalta össze Dr. Felszeghi Sára. Az Egészségkosár rendezvénysorozat szervezésében az Idősek Tanácsa együttműködik a Miskolci Egyetemmel, a Szépkorúak Akadémiájával és a MINŐIES Alapítvánnyal. A résztvevők az előadás témájához kapcsolódóan, a vitaminokban gazdag étrend népszerűsítéséhez illő gyümölcscsomagot kaptak ajándékba.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat