2024. április 25. Márk
Műsorral és ajándékcsomaggal kedveskedtek a GYEK kis betegeinek
Muntyán Bernadett
|
2018. december 04. 15:39
|
frissítve: 2018. december 08. 13:27
Mikuláscsomagokkal és Mikulás-napi műsorral kedveskedtek szerdán a kis betegeknek a Miskolci Gráciák Egyesület jóvoltából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában.

gracia_adomany_gyek_20181204_vcs_02.jpg

Fotók: Végh Csaba

Tóth István, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház orvosigazgató-helyettese nyilatkozatában arról szólt, mennyire jó, szívet melengető érzés ajándékot adni, örömet, meglepetést szerezni másoknak, különösen ha kicsikről van szó. – Ebben a kórházban olyan gyerekek fekszenek, akik életük talán legnagyobb küzdelmét vívják. A test és a lélek egészsége összefügg, az ajándék pedig segíthet a lélek ápolásában, az öröm plusz energiákat szabadíthat fel – hangoztatta.

gracia_adomany_gyek_20181204_vcs_03.jpg

– Nagyon sokat halljuk a szlogent: „Jónak lenni, jó!”, ami nagyon szép gondolat, s nem lehet elégszer hangsúlyozni – ezt Kissné Gonda Erika, a Miskolci Gráciák Egyesület tagja mondta el, aki szerint az egyesület kiemelt célja, hogy a gyerekeknek, elesetteknek segítsen. – Fontos, hogy azok a gyerekek is kapjanak mikuláscsomagot, akik nem tudják kitenni a csizmájukat az ablakba – tette hozzá.

gracia_adomany_gyek_20181204_vcs_04.jpg

Fehér Annamária, főorvos köszönetet mondott a Gráciáknak, mint fogalmazott, az élet értelme a gyermek: legfontosabb a gyermekek öröme, boldogsága. – Azok, akik itt vannak a kórházban, kiszolgáltatottnak érzik magukat, és sokkal érzékenyebbek, mint egészséges társaik, hiszen ők a négy fal közé vannak zárva, ezért különösen fontos törődni velük.

gracia_adomany_gyek_20181204_vcs_07.jpg

A sajtótájékoztatót követően szétosztották a mikuláscsomagokat, a Csodamalom Bábszínház pedig Mikulásnapi műsorral csempészett vidámságot a GYEK falai közé.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat