2024. április 23. Béla
Borlovagokat avatott az István Nádor Borlovagrend (Képgalériával!)
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2018. december 05. 09:30
|
frissítve: 2018. december 08. 13:28
Hagyományos gálavacsorájukon idén is borral öntözték meg lillafüredi fenyőfájukat a jó termés reményében az István Nádor Borlovagrend tagjai. A báli bevételből pedig daganatos beteg gyerekek gyógyítását támogatják.

Harmonika szóval vonultak fenyőfájukhoz a borlovagrendek Lillafüreden, hagyomány, hogy advent idején borral locsolják meg. A teremtőt pedig arra kérik, hogy bőséges termést adjon.

borlovagok_istvan_nador_181201ml_11.jpg

A locsolás után forralt borral, apró falatkákkal indult a gálavacsora – olyan borlovagok társaságában, mint az Edda frontembere, aki maga is rendszeres borivó és a jó társaságot is szereti.

borlovagok_istvan_nador.jpg

– Azért jó itt lenni, mert itt egyforma rezgésű emberek vannak – fogalmazott Pataki Attila. – Olyan barátokkal találkozhatok itt, akik szeretik az életet, szeretik a bor ízét, a szerelmük csókját. Az ilyenek csak jó emberek lehetnek.

És itt tényleg vidám emberek vannak, akik tiszta lélekkel érkeztek ide. Mindenki úgy jött, hogy ma este jól fogja magát érezni. Ebből csak egy fergeteges buli kerekedhet!

borlovagok_istvan_nador_181201ml_17.jpg

A buli persze már a Palotaszálló patinás falai között folytatódott, ahol minden évben borlovagokat is avatnak. Aki szereti és ismeri is a jó borokat, sőt még ajánlást is kap, számíthat rá, hogy a borlovagok befogadják. Aztán már csak az eskü van hátra, és persze a méteres borosüveggel való lovaggá ütés.

coo.jpg

Aztán a neve bekerül a hatalmas kódexbe és oklevél is tanúsítja, hogy borlovag lett.

Idén kollégánk is beállhatott az István Nádor rend borlovagjai közé. Szladics István, a MIKOM Nonprofit Kft. marketing munkatársa óriási megtiszteltetésként élte meg, hogy borlovaggá ütötték.

istvan_nador_borlovagok_szladicsi_1.jpg

Frankovics-Rusz Alexandra, Czupper András és Szladics István kollégánk

– Amit a borlovagrend képvisel, azaz a minőségi magyar borok terjesztését, a borturizmust, a jótékonykodást, mindez nagyon közel áll hozzám. Úgy érzem és gondolom, hogy ebben a csapatban én magam is hozzá fogok tudni tenni valamit ehhez – mondta.

A gálavacsora a jótékonyságról is szól: az adományokból befolyt összeget minden évben jótékony célra fordítja az István Nádor Borlovagrend. Czupper András elnök ismertette, elsősorban a GYermekegészségügyi Központ (GYEK) rákkal küzdő kis betegeit segítik. Ezen felül idén is „támogatjuk egy világtalan kis barátunkat, aki a borrendünknek is a tagja”. A jótékonysági bálon befolyt összeget a GYEK eszközök beszerzésére, a gyógyítás fejlesztésére költheti majd.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat