2024. július 16. Valter
Meztelen fotóival zsarolt egy fiatal nőt
minap.hu
|
2018. december 20. 09:04
|
frissítve: 2019. január 10. 16:00
Vádat emeltek egy 20 éves férfival szemben, mert azzal zsarolt meg egy 21 éves nőt, hogy közzé teszi a róla készült meztelen fotókat.

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt emelt vádat egy 20 éves férfival szemben.

A vád szerint a férfi ismeretlen körülmények között megszerezte a sértett, egy 21 éves nő által saját magáról készített és a párjának szánt fényképeit, melyeken a sértett részben fehérneműben, részben meztelenül szerepelt.

A vádlott idén májusban a Facebook Messenger alkalmazásán keresztül felvette a kapcsolatot a nővel és jogtalan haszonszerzés végett azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem fizet neki 10 ezer forintot, az interneten különböző oldalakon és a sértett Facebook oldalán lévő ismerősei számára hozzáférhetővé teszi a fényképeket. A sértett a fenyegetés hatására a kért összeget átutalta a vádlottnak.

A vádlott az 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben büntetővégzés meghozatalával, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak, így az ügyben egy hónapon belül ügydöntő határozat születhet – olvasható a Miskolci László főügyész által jegyzett közleményben.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat