2024. március 29. Aguszta
Hatalmas érdeklődés kísérte az idei Becherovka Miskolci Farsangot is - és a programkavalkád folytatódik!
Cziffra Andrea
|
2019. február 26. 16:57
|
frissítve: 2019. február 28. 10:26
Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője az idei Becherovka Miskolci Farsangot értékelve elmondta, a hideg idő ellenére is rengetegen látogattak el a rendezvény idején a belvárosba. A farsang csúcspontja vasárnap este a Deák Bill Gyula koncert volt, amikor szinte egy tűt sem lehetett leejteni a Szent István téren. A miskolci programkavalkád a következő hónapokban is folytatódik.

miskolci_farsang_190223ml_41.jpg

A csípős hideg ellenére idén is igen nagy népszerűségnek örvendett a Becherovka Miskolci Farsang. A háromnapos rendezvény a jelmezes felvonulás, a tömérdek koncert és a kísérőrendezvények mellett gasztronómia különlegességeket, finom forró italokat és klasszikus vásári hangulatot is kínált a rendezvény Miskolc belvárosában.

miskolci_farsang_190223ml_3.jpg

- A rendezvény csúcspontja vasárnap este a Deák Bill Gyula koncert volt, amikor szinte egy tűt sem lehetett leejteni a Szent István téren. Szombaton nagy népszerűségnek örvendett Wolf Kati és Vastag Csaba fellépése is, de rendkívül jól sikerült Péterfy Bori koncertje is, Kovács Kati koncertjén pedig meglepően sok fiatal szórakozott – nyilatkozta Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője. Azt is megtudtuk, idén rekordszámú, 18 helyi előadó, zenekar lépett színpadra a Miskolci Farsang három napja alatt.

miskolci_farsang_190223ml_53.jpg

Idén újdonságot jelentett a GRABOVSKY Pengető Utcazene Fesztivál. A szervezők három pódiumszínpaddal is készültek, ezeket nagyon szerették mind a fellépő utcazenészek, mind a közönség. A miskolci vendéglátósok is kitettek magukért: ínycsiklandó gasztronómia különlegességeket kínáltak, finom forró italokban sem volt hiány. A farsangi étkek és a meleg italok versenyre is keltek egymással. A Farsangi étkek versenyének győztese végül a Végállomás Bistorant „kompozíciója” lett, míg a meleg italok közül a Epermester pincészet – Forralt Eperbora és a Fesztiválgyár Vörös puncsa bizonyult a legfinomabbnak.

miskolci_farsang_190223ml_24x.jpg

Novák Irén kitért arra, is, mekkora érdeklődés övezte a farsangot kísérő rendezvényeket. Igen népszerűnek bizonyult például a Miskolci Egyetem Anyagtudományi Karának a MAKadémia játszóháza. - Jövőre mindenképpen tovább fogjuk gondolni, hogyan lehet tovább fejleszteni, kiterjeszteni ezt a programelemet. A Mályi Madármentő állomás madarait is nagyon szerették a gyerekek, emellett nagy érdeklődésre tartott számot a véradás. A Magyar Vöröskereszt „Most mutasd meg Miskolc!” című felhívására a tervezett 60 helyett 87-en jelentkeztek a Női Erőforrás Család és KarrierPONTban. A 87 véradó ezzel 261 életet mentett meg – tette hozzá a Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője.

miskolci_farsang_190223ml_48.jpg

- Mind a látogatók, mind a partnerek visszajelzései alapján problémamentesen, gördülékenyen sikerült lebonyolítanunk a rendezvényt. A hétvége mindhárom napján szervezetten, rendezetten, remek hangulatban zajlott a rendezvény – értékelt Novák Irén. Hozzátette, február utolsó napjaiban még zajlanak az utómunkálatok, lebontják és elszállítják a faházakat a főutcáról. Hamarosan visszaáll a rend a régi kerékvágásba Miskolc belvárosában

miskolci_farsang_190223_vcs_21.jpg

Programokban ezután sem lesz hiány

Bár a farsangnak vége, a miskolci programkavalkád a következő hónapokban is folytatódik. Almási Beatrix, Miskolci Kulturális Központ - Diósgyőri vár kommunikációs menedzsere érdeklődésünkre elmondta, idén is számos városi rendezvénnyel várják még az érdeklődőket, mind Miskolc belvárosában, mind a Diósgyőri várban és a Lovagi Tornák Terén.

miskolci_farsang_190223_vcs_11.jpg

Május 1-jén a Népkertben rendezik meg a városi majálist, majd május 11-én a Szent István téren együtt ünnepelhetjük Miskolc város apját, május 26-án pedig a városi gyermeknapra, illetve az Ezer Lámpás Éjszakájára várják az érdeklődőket. Almási Beatrix kiemelt még egy őszi programot is: a nagy múltra visszatekintő Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozóra október 9-11. között kerül sor. Erre a rendezvényre az ország számos településéről érkeznek kórusok, a városban több helyszínen is fellépnek majd, és minden program ingyenes.

miskolci_farsang_3_190222ml_37.jpg

A Diósgyőri várkapu Húsvétkor és Pünkösdkor is nyitva lesz és minden korosztály számára igyekszik változatos programot kínálni. Szerveznek titokzatos éjszakákat, amikor a naplemente után is megnyílnak a vár kapui, és idén gasztronómia kalandokra is készülnek a szervezők. A Lovagi Tornák Tere nagykoncerteknek ad majd otthont, fellép többek között Majka, a Tankcsapda, Rúzsa Magdi, a Kowalsky meg a Vega is.

miskolci_farsang_3_190222ml_33.jpg

Július utolsó hétvégéjén pedig a jubileumi 20. középkori forgatagra kerül sor, ahova várják mind a vár, mind a történelem szerelmeseit. Augusztus elején pedig egy nagy nemzetközi, többnapos díjugrató verseny otthonává válik a Lovagi Tornák Tere. Ide nemcsak a lovassport szerelmeseit várják, hanem azokat is, akik esetleg nem ismerik ezt a sportágat, de szívesen megismerkednének vele.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat