2024. február 29. Anonymus
Futárszolgálat vitte házhoz a dohányt
minap.hu
|
2014. szeptember 30. 13:50
|
frissítve: 2014. október 01. 13:29
Országosan működő, illegális vágott dohányt előállító és elosztó hálózatot fülelt le a NAV Szabolcs megyében. 71 kilogramm vágott dohányt foglaltak le.

A nagyhalászi elkövetői kör 2013-tól futárszolgálat segítségével rendszeresen értékesített illegálisan előállított vágott dohányt az ország különböző pontjaira. A hatóságok megvezetésére a csomagok tartalmaként hol könyvet, hol munkaruhát vagy különböző egyéb árukat jelöltek meg, a jellegzetes szagot pedig több réteg csomagolóanyaggal próbálták elfedni.

dohanyraktar_140930_nav_1.jpg

A nyomozás eddigi adatai szerint a címzetti listán több száz vevő szerepelt, akik a kilónkénti három-ötezer forintos vételárat átutalással egyenlítették ki. A pénzügyi nyomozók az egyik pécsi címzettnél például 44 és fél kilogramm vágott dohányt találtak.

A strukturált hálózaton belül hierarchikusan tagozódtak a dohánybiznisz résztvevői. Egyesek a nyers dohány beszerzésével, mások vágással és csomagolással foglalkoztak, míg néhányan magát az értékesítést, tehát csomagok feladását, átvételét bonyolították.

A már postázott vágott dohány mennyisége meghaladja a nyolc mázsát, ami után több mint 10 millió forint adót nem fizettek be az államkasszába.

dohanyraktar_140930_nav_2.jpg

A költségvetési csalás miatt indított nyomozás további feladata a teljes hálózat feltárásán túl a vevői kör feltérképezése. Az illegális forrásból vásárlók ugyanis orgazdaság bűntette miatt felelnek tettükért.  

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat