2024. április 13. Ida
Itt a farsang, áll a bál, beöltözött a vásár (Képgalériával!)
minap.hu
|
2019. február 17. 13:42
|
frissítve: 2019. február 20. 06:13
Királynék, méhecskék, tigrisek és boszorkányok kínálták áruikat a farsangi termelői vásáron. Megtelt az Erzsébet tér a februári Miskolci Termelői Napon.

 

A Miskolci Termelői Nap hagyományos módon minden hónap harmadik vasárnapján kerül megrendezésre az Erzsébet téren. Ez most sem volt másként. Február 17-én farsangi hangulattal várták a kilátogatókat. A megszokott termelői portékákon kívül zenével, kézműves foglalkozással és farsangi finomságokkal is találkozhattak a vásárlók a télbúcsúztató piacon. A karneváli atmoszférát a vidám hangulatú zenét játszó Agyagbanda zenekar biztosította.

termeloi_nap_20190217_bl_002_web.jpg

A vásár már évek óta vonzza az idősebb és a fiatalabb korosztályt egyaránt, hiszen az egészséges falatok akár a helyszínen is megkóstolhatóak, mielőtt az ember hazavisz egy jó adagot a kínált sajt- vagy húsáruból, italból, de akár a helyi termelők különlegességeiből is. Ilyen különlegesség például az édes méz vagy a csípős chilli... 

termeloi_nap_20190217_bl_017_web.jpg

A legkisebb gyerekek szívesen táncolnak a zene hallatán, míg az ügyes kezű nagyobbacskák kipróbálhatják kreativitásukat, a februári vásáron egy-egy álarcot készítve, hogy hódoljanak a farsangi hangulatnak. A kereskedők a méz mellett gondoskodtak édesebbnél édesebb ízekről sütemények formájában is, a mézes mellett volt tehát nagymamáink házi finomságai közül is bőven a standon. Az utánozhatatlan ízvilágú, tartósítószer-mentes szörpökről már nem is beszélve, ami akár a menta zamatát is kínálták kóstolóiknak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat