2020. június 03. Klotild
Nem az első eset, hogy botrányba fullad a Gyermekétkeztetési Alapítvány ételosztása
minap.hu
|
2015. április 09. 13:51
|
frissítve: 2015. április 15. 21:39
Tavaly decemberben Pesterzsébeten szervezett hasonló akciót az Alapítvány. Akkor az ezer csomagból 700-at a Demokratikus Koalíció aktivistái vittek el, hogy maguk osszák szét.

Nézz körül a kamrapolcon címmel szervezett adományosztást 2014 december végén a Gyermekétkeztetési Alapítvány Pesterzsébeten. 15 tonna, azaz ezer csomag adományt szállított a helyszínre a szervezet. Össze is gyűltek a nehéz sorsú családok, de azt kellett tapasztalniuk, hogy 700 csomagot a Demokratikus Koalíció aktivistái autókba raktak és elvittek.

pesterzsebet.jpg

Pakolnak a Gyurcsány-pártiak Pesterzsébeten. Fotó: Mach Péter

Kiderült, hogy a párt ezeket a csomagokat maga osztotta szét családoknak. Ezt nehezményezte az egyik jelen lévő, Mach Péter, aki cikket is írt a különös esetről. Feldúlt hangú levelet kapott írása miatt Király Gábortól, az Alapítvány elnökétől, aki azt írta: tényleg felkértek pártokat az adományok szétosztására. Ők arról viszont nem tehettek, hogy csak a Gyurcsány-párt jelentkezett.

Kedden Miskolcon nyolcszáz csomagot akartak szétosztani, de az akció itt is botrányba fulladt. Hasonlít a két helyszín abban is, hogy a Demokratikus Koalíció politikusai itt is feltűntek.

tompa_etelosztas_1.jpg

Tompa Sándor, DK-s politikus a tömegben

Vajon jó ötlet-e, hogy egy civil szervezet politikai pártokat von be akciójába? Vajon tényleg Varga Gergő és Tompa Sándor kell ahhoz, hogy a rászoruló családok adományt kapjanak? Milyen fényt vet ez a szervezetre és milyen helyzetbe hozza azokat, akik tényleg csak azzal a tisztességes szándékkal mentek a Szent István térre, hogy szerezzenek egy csomagot?

tompa_etelosztas_2.jpg

Tompa Sándor és Varga Gergő. Szeretnek ott lenni, ahol osztás van?

Király Gábor, az Alapítvány elnöke biztosan tudja, hogy miért engedi közel a szervezethez a baloldali pártokat. Verseiből is azt tűnik ki, hogy nem érzi jól magát most az országban.

tompa_etelosztas_3.jpg

A szocialista Simon Gábor sem hiányozhatott.

Érdekes, hogy 10 települést kerestek meg a mostani ételosztás ötletével és csak három helyről kaptak pozitív választ. Héttől nem. Közülük csak Miskolc kapott nagyobb publicitást. Biztosan nem véletlenül.  

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat