2024. április 13. Ida
A tatamin találkoztak a bajtársak – Judo bajnokság a Rendészeti Szakgimnáziumban
minap.hu
|
2019. február 14. 14:46
|
frissítve: 2019. február 19. 13:00
Országos Tanintézeti Judo Bajnokságot rendeztek csütörtökön a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium Sportcsarnokában. A megmérettetésen a Belügyminisztérium hat intézményének száz tanulója lépett tatamira.

judo_rendeszeti_190214ml_27.jpg

Rák László, rendőr alezredes, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a Tanintézeti Judo Bajnokságon a Belügyminisztérium hat oktatási intézménye vett részt. A versenyt tizenkét – öt női és hét férfi - súlycsoportban szervezték meg, 35 nő és 65 férfi lépett tatamira, hogy megküzdjön a bajnoki címekért. A bajnokság célja a sportszerű küzdelmek mellett, hogy egyrészt sportbatárságok születessenek, másrészt versenyszerű körülmények között mérettessék meg magukat a tanintézmények sportolói.

judo_rendeszeti_190214ml_1.jpg

- A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium hagyományosan szervezi meg ezt a versenyt. Ezek a versenyzők a tatamin ugyan ellenfelek, de amikor szolgálatot fognak teljesíteni, akkor egymást segítve kell, hogy dolgozzanak – hangsúlyozta Rák László.

Országos Tanintézeti Judo Bajnokságon döntően amatőr sportolók szálltak versenybe, mindössze néhány igazolt versenyző is volt a mezőnyben. Jelentős részük a rendészeti képzés küszöbén kezdte el ezt a sportágat űzni, és jutottak el olyan szintre, hogy egy országos megmérettetésre el tudtak jönni.

judo_rendeszeti_190214ml_14.jpg

- Bátorság és sok-sok munka kellett ehhez. Azt a küzdősportot választották, amely talán a legközelebb esik a rendőri önvédelemhez, amelyre leginkább épít az oktatott tananyag is. Amit itt megmutatnak, az egészen biztos, hogy a szakmai életük során is hasznosítható lesz - mondta el a versenyzőkhöz intézett megnyitó beszédében a Bagi István rendőr ezredes, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium igazgatója. 

judo_rendeszeti_190214ml_34.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat