2024. augusztus 28. Ágoston
Tarolt a világbajnokságon a miskolci tánccsapat!
Kujan István
|
2015. május 26. 13:58
|
frissítve: 2015. május 28. 09:46
Egy nagy álom vált valóra az eLTE Best Dance Company táncosai életében azzal, hogy világbajnokságon szerepelhettek nemrégiben a horvátországi Porecben. A miskolciak a világ legjobbjai között is megállták a helyüket, ezt bizonyítja a több dobogós helyezés, valamint a legjobb koreográfiának járó elismerés is.

Sikert sikerre halmoz a miskolci tánccsapat: a múlt héten számolhattunk be arról az örömteli eredményről, hogy a Blasting style nevű csapatuk megnyerte a Hollandiában megrendezett Európa-bajnokságot, a mega crew kategóriában diadalmaskodtak.

Már akkor jeleztük, hogy azonnal indul is a horvátországi Porecben megrendezendő ESDU DanceStar Világbajnokságra az eLTe Best Dance Company moderntánc-csoportja, szóló- és duótáncosai, valamint junior hip-hoposai. A négynapos versenyről hétfőn érkeztek haza, kedden pedig már hívtuk is L. Tóth Evelint, a tánccsoport vezetőjét, hogy az eredményekről érdeklődjünk.

Nos, egy nagyon elégedett és az örömtől repeső vezető vette fel a telefont, aki rendkívül büszkén nyilatkozott a minap.hu-nak táncosai kitűnő eredményeiről. Megtudtuk, hogy a Movement Company felnőtt csapat az „A” kategóriában – 13 csapat közül – a világbajnoki 2. helyet szerezte meg, és a legjobb koreográfiának az általuk előadott Inside-ot választották a lírical–balett–contemporary kategóriában!

elte_best_dance_porec_1505_1.jpg

A világbajnoki 2. helyezett moderntánc-csapat. Forrás: eLTE Best Dance Company facebook-oldala

– Nagy izgalommal vártuk a versenyt, hiszen korábban még nem szerepeltek világversenyen. A csapat azonban maximumot teljesített, tökéletesen megcsinálták, amit kértem tőlük! Bevallom, már a táncuk felénél eleredt a könnyem, annyira büszke voltam rájuk – emlékezett vissza L. Tóth Evelin.

elte_best_dance_porec_csoma_vajda_1505_2.jpg

A Csoma Orsolya-Vajda Viktória páros a második helyet szerezte meg kategóriájában

Csoma Orsolya és Vajda Viktória duója – ugyancsak „A” kategóriában – a 3. helyen fejezte be a versenyt, Virág Flóra Stupid című szólójával pedig éppen csak, hogy lecsúszott a dobogóról, ő végül világbajnoki 4. lett. A junior hip-hop kategóriában a bronzérem jutott a miskolciaknak.

– Megmondom őszintén, moderntáncban kevés olyan világverseny van, ahol ilyen kemény ellenfelekkel kell megküzdeni, ezért is szerettem volna, ha el tudunk itt indulni. Úgy gondolom, aki egy ilyen magas színvonalú világversenyen a mezőny első felében tud végezni, az nagyon nagy elismerés – fogalmazott a tánccsoport vezetője.

elte_best_dance_porec_1505.jpg

A junior hip-hop kategóriában bronzérmes lett a miskolci csapat

A terveikről egyelőre annyit árult el L. Tóth Evelin, hogy a jövőben még több csapattal szeretnének indulni a versenyeken, következő nagy álmuk pedig eljutni az augusztusi San Diegó-i világversenyre, majd decemberben Martinique-ra. A kvalifikációt már megszerezték, most már csak a költségek fedezésére kell megoldást találniuk.

– Remélem, jövőre még több csapattal meg tudjuk mutatni a világnak, hogy Miskolcon igen tehetséges fiatalok táncolnak az eLTE Best Dance Company-nál – mondta.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat