2024. augusztus 28. Ágoston
Ismét világbajnokságra utaznak a miskolci hip-hoposok!
Kujan István
|
2016. március 24. 11:37
|
frissítve: 2016. március 26. 08:51
Ismét részt vesz a május végi, Horvátországban megrendezendő hip-hop világbajnokságon a miskolci eLTE Best Dance Company, köszönhetően az Emmi több millió forintos támogatásának is. A remények szerint a tavalyihoz hasonló sikerekben lesz része a miskolci fiataloknak!

     Múlthét végén rendezték meg a Hip-hop Unite Hungary Ritmuscsapatok Országos Táncversenyének második fordulóját, ahol a miskolci tánciskola több csapattal, egyéni és duó táncossal is képviseltette magát. (Az első fordulóról itt olvashat bővebben)

elte_best_dance_orszagos_verseny.jpg

Forrás: az eLTE Best Dance Company hivatalos facebook-oldala

– Egy egyedülálló hip-hop táncversenyen vagyunk túl – értékelte a minap.hu-nak L. Tóth Evelin, a tánccsoport vezetője a hátunk mögött hagyott megmérettetést. – Sok-sok élménnyel és éremmel gazdagabban tértünk haza. Nagy izgalommal vártuk ezt a versenyt, hiszen tudtuk, hogy nagyon erős a mezőny, és sok csapat verseng a dobogós helyekért.

A miskolciak azonban ezúttal is remekül teljesítettek: 18 megacrew közül a legjobb a Blasting Style csapata lett. A legjobb koreográfia, és a legmagasabb pontszámú megacrew különdíjat is nekik ítélte a zsűri.

– Nagyon nagy elismerés számunkra egy ilyen mezőnyből a dobogó legfelső fokára felállni! – mondta a tánccsoport-vezető.

elte_best_dance_orszagos_verseny2.jpg

A miskolciak eredményeinek híre Budapestre is elért. L. Tóth Evelin nagy örömmel számolt be arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma mintegy 4 millió forinttal támogatja az eLTE Best Dance Company – Miskolci Dance Stúdió Sportegyesületet. Ez a tavalyi vb-szereplésnek és az elmúlt évek sikereinek köszönhető, fűzte hozzá a vezető.

– A támogatásnak köszönhetően több mint 50 fővel tudunk részt venni a horvátországi Porecben megrendezendő ESDU Dance Starts Világbajnokságon. S bár az Eb-re most kvalifikáltuk magunkat, de mivel a két világeseményt egyaránt május végén rendezik meg, így döntenünk kellett. Remélhetőleg hasonló élményekkel és eredményekkel térünk majd haza a vb-ről, mint 2015-ben – fűzte hozzá.

elte_best_dance_orszagos_verseny1.jpg

A Hip-hop Unite Hungary Ritmuscsapatok Országos Táncversenyének további, miskolci vonatkozású eredményei:

Killer Kids – „A” gyerek csoport, II. hely
Girly Unit – „B” gyerek formáció, III. hely
Bubblegum – „B” junior formáció, IV. hely
City Limit – „A” Junior Formáció, II. hely, összesített V. hely

Az eLTE Best Dance Company szóló és duó táncosai – Vladár Levente, Csordás Ingrid, Földesi Kata, Varga Mihály, Nagy Virág Boglárka, Czinke Dániel, Tóth Péter, Balogh István, Csobán Tünde, Grulyó Dóra és Virág Flóra – szintén jól szerepeltek, saját koreográfiájukkal léptek a zsűri elé.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat