2024. augusztus 08. László
Csaknem egymilliárdból újul meg az MVSC-sporttelep (Képgalériával!)
minap.hu / Miskolc TV
|
2017. szeptember 25. 16:25
|
frissítve: 2017. szeptember 27. 14:27
Új kormányhatározat jelent meg az MVSC sportlétesítményeinek felújításáról. A munkálatok keretében a sporttelepet az NB 3-as bajnokság követelményeinek megfelelően modernizálják, és megújul a judo teremnek, öltözőknek otthont adó klubház is. A beruházás összértéke csaknem egymilliárd forint.

mvsc_palya_csarnok_170925_vcs_09.jpg

– Gyakorlatilag egy 50 éves épületről van szó, amelynek az épületgépészete is elavult – mondta el hétfőn a helyszínen Illyés Miklós, az MVSC elnöke. A 900 millió forintos beruházás tartalmazza a labdarúgó pálya felújítását, egy NB3-as szintű pálya kialakítását, az épület energetikai felújítását, épületgépészeti rekonstrukcióját, illetve a tetőszerkezet rekonstrukcióját is. 

mvsc_palya_csarnok_170925_vcs_21.jpg

– Ezzel párhuzamosan, a  Magyar Judo Szövetség sportágfejlesztési programjának keretein belül egy 50 millió forintos judo-terem felújítás is zajlik, amelyet már el is kezdtek. Ennek a befejezési határideje október 2-a – tette hozzá Illyés Miklós. A kormányrendelet szerint a sporttelep felújításának 2018. február 28-áig kell befejeződnie, s addig az új judo-termet sem tudják használatba venni, amíg az épület teljes felújítása meg nem történik.

mvsc_palya_csarnok_170925_vcs_04.jpg

Illyés Miklós arról is szólt, hogy az eredetileg tervezett átadási időponthoz képest azért is csúszik a beruházás, mert kérték, hogy strukturálják ezt át. Kiderült ugyanis, hogy a Diósgyőr nem fog itt NB1-es mérkőzéseket játszani, ezért egy NB3-as kategóriájú stadiont alakítanak ki. Az ilyen módon megmaradó forrásokat pedig az épület felújítására tudják fordítani.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat