2024. április 26. Ervin
Kerékpárút-hálózat épül Sajószentpéteren
minap.hu
|
2018. szeptember 20. 12:57
|
frissítve: 2018. szeptember 21. 14:09
Sajószentpéteren évtizedek óta probléma a megfelelő kerékpárút-hálózat hiánya. Ezzel a beruházással teljes egészében tehermentesül a 26-os számú főút átkelési szakasza a kerékpárosoktól, akik sokkal biztonságosabban fogják tudni megközelíteni a város központját, illetve közintézményeit.

kerekparut_atadas_141008mls.jpg

A pályázat célja: Sajószentpéter város közlekedési úthálózatának kerékpárbaráttá alakítása, a CO2 kibocsátás mérséklése, az élhető városi környezet megteremtése, az éghajlat-változás mérséklése. Az új kerékpárút-hálózat közvetlenül kapcsolódik a berentei-kazincbarcikai hálózathoz is.

A pályázat részeként a meglévő kerékpárút-hálózaton pótlásra kerülnek a hiányzó KRESZ-táblák, újra lesznek festve a burkolati jelek, valamint kerékpártámaszok kerülnek elhelyezésre a nyomvonal meghatározott pontjain, az önálló kerékpárút szakaszok szabványos közvilágítást kapnak, továbbá megújul az Alacska-patak fölött átívelő híd is, minek eredményeként a kerékpáros forgalom is zavartalanul áthaladhat rajta.

A projekt részeként beszerzésre kerül egy úttakarító-seprőgép, amely a hálózat karbantartására szolgál majd. A nyertes pályázat eredményeként a kedvezményezett 293.557.155 Ft, 100%-os intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat