2024. április 19. Emma
„Legyen eszed” – Elkezdődött az ifjúságfejlesztő programsorozat negyedik évada
Muntyán Bernadett
|
2018. október 10. 17:49
|
frissítve: 2018. október 13. 10:07
Szerda délután elkezdődött a „Legyen eszed” ifjúságfejlesztő programsorozat 2018/2019-es tanévi programsorozata. A negyedik „évad” Szabó-Tóth Kinga, a Miskolci Egyetem BTK Alkalmazott Társadalomtudományi Intézet intézetigazgatójának előadásával kezdődött.

Miskolc önkormányzata a 2018/2019-as tanévben is elindította – az 50 óra kötelező közösségi szolgálat keretén belül – a  „Legyen eszed” elnevezésű ifjúságfejlesztő programsorozatát.

legyen_eszed_181010ml_2.jpg

A szerdai nyitóelőadáson Sallai László, oktatásért és köznevelésért felelős polgármesteri biztos a város nevében köszöntötte a diákokat. Mint mondta, nagyon fontosnak tartja azt a fajta élményalapú ismeretátadást, melyet ez a programsorozat nyújt a fiatalok számára. – A látókör szélesítése volt az egyik legfontosabb célunk a programmal. Szeretnénk, ha az itt ülők olyan polgáraivá válnának a városnak, akik gondolkodnak, kreatívak, a jövőt kutatják és harmóniában tudnak élni egymással - emelte ki a polgármesteri biztos.

legyen_eszed_181010ml_10.jpg

„Legyen eszed, járj színházba!" – ezt már Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház direktora mondta, aki sztintén vendége volt a nyitórendezvénynek. A színházigazgató kiemelte, fontos, hogy a káros szenvedélyek helyett az értékes közösségi élmények felé törekedjenek a fiatalok. Béres Attila kihangsúlyozta a színház nyújtotta művészeti és közösségi élményt.

legyen_eszed_181010ml_13.jpg

Szabó-Tóth Kinga „A Jó, a Rossz és a Csúf - párkapcsolati típusok és elméletek”címmel tartotta meg az idei tanév első előadását. Az intézetigazgató szólt arról, hogy családszociológiai értelemben melyek a jó kapcsolatok, és melyek a kevésbé jók, illetve melyek azok, amelyekre egyáltalán nem vagyunk büszkék. Ezt követően egy kicsit "megdolgoztatta" a jelenlévő fiatalokat, akiknek több kérdést is feltett. – Mit gondolnak a párválasztásról? Választanak-e vagy sem? Sodródnak-e ezekben a kapcsolatokban, vagy sem? Mit gondolnak a szerelemről? – ezekre a kérdésekre várt választ az intézetigazgató.

legyen_eszed_181010ml_11.jpg

Az elkövetkező három hónap alatt a ME BTK ATTI két oktatója tart még előadásokat a „Legyen eszed” program során. Osváth Andrea a közösségi médiumok ifjúságra gyakorolt hatásairól cserél majd eszmét a fiatalokkal, Havasi Virág pedig az identitásról, kreativitásról, és a mesék identitásfejlesztő szerepéről tart előadást.

Az elkövetkező három hónapban az alábbi programok várják a fiatalokat az ifjúságfejlesztő sorozaton:

- egészségügyi szabaduló szoba,
- börtönlátogatás,
- előadás a szexuális úton terjedő nemi betegségekről,
- ügyészségi előadás,
- színházlátogatás,
- előadás a közösségi média hatásairól,
- a Magyar Vöröskereszt életmentő előadása,
-  érzékenyítés,
-  magyar fiatalok által létrehozott vállalkozások bemutatása, amelyek nemzetközi sikereket értek el.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat