2024. október 07. Amália
Kalapáccsal támadt egy férfi a rendőrökre Párizsban
hirado.hu
|
2017. június 06. 18:32
|
frissítve: 2017. június 08. 14:08
A párizsi rendőrség felszólította a lakókat, hogy maradjanak távol a Notre Dame székesegyháztól, mivel rendőri akció folyik a katedrálisnál. A támadóról eddig azt lehet tudni, hogy 22 éves, és feltételezhetően diák Algériából.

Kalapáccsal fenyegetőzött egy férfi kedd délután a párizsi Notre Dame előtti téren, egy rendőr lelőtte – közölte a párizsi prefektúra. A BFM hírtelevízió értesülése szerint a támadó a rendőrökre támadt a kalapáccsal, ezért ártalmatlanították.

A megsebesült támadót, aki egy ideig a katedrális előtti téren feküdt mozdulatlanul a földön, a mentők elszállították. Állapotáról egyelőre nem adtak tájékoztatást a hatóságok. Szemtanúk két detonációt hallottak, s arról is beszámoltak, hogy a rendőrök megközelítették a földön fekvő támadót, aki halottnak tűnt. A BBC úgy tudja, a gyanúsított a mellkasán sebesült meg.

Az NBC News azt közölte, hogy a francia rendőrség megerősítette: a támadó megsebesített egy rendőrt. Az M1 párizsi tudósítója elmondta: algériai állampolgárságú a támadó. Róla később az a hír terjedt el sajtójelentések szerint, hogy diák.

Gérard Collomb francia belügyminiszter szerint a támadó a támadás során azt kiabálta: “Ezt Szíriáért!”. Kiderült: 22 éves.

A rendőrség Párizsnak a turisták által egyik leglátogatottabb terét teljesen körbezárta, s arra kért mindenkit, hogy kerüljék el a környéket, a támadás miatt a Notre Dame katedrálisba közel ezren menekültek be.

Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított eljárást.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat